Младинската Асоцијација Креактив, во соработка со општина Кавадарци и   бизнис секторот од Кавадарци, организира јавен настан -  меѓународна трка „ Кавадарци трки 2015  - Born to Run", на која може да земе учество секој кој сака да трча, a ќе бидат присутни и гости  од Белгија, Англија, Велс, Естонија, САД итн. и е отворено за сите.

Трките се предвидени да почнат во 17:00ч на 13ти септември. За регистрација на трките, регистрирајте се на следниот линк.


Трошоци за учество:

10км трка -- 250 ден.
5км трка -- 150 ден.
3км трка -- 100 ден.
1км забавна трка (за деца до 10 годишна возраст) -- 50 ден


ЛОКАЦИЈА: 
Трката ќе стартува од Витачево кон Кавадарци, градскиот плоштад, што е воедно  
и финишот на трката.


Повеќе информации за настанот можат да се најдат на следниот линк.

Коментари