1 2 

Јавен повик за заменик-генерален секретар за Регионалната канцеларија за младинска соработка за Западен Балкан

Open Call for Applications: Secretary General of RYCO The Regional Youth Cooperation Office (RYCO) is an independently functioning institutional mechanism for youth cooperation within the Western Balkans. It has been created by an Agreement signed...

пред повеќе од една година

Јавен повик за избор на најдобри бизнис планови и за започнување на бизнис

Проектот „Интегрирање на етничките малцинства на пазарот на трудот преку поттикнување на нивниот потенцијал за вработување”, финансиран од Европската унија, имплементиран од Фондација за Претприемачки сервис за млади, РОЖМ Даја, ЗИП Ин...

пред повеќе од една година

„На Скопје му треба твојата помош“ - Кампања на Глобал Шејперс Скопје

Младите луѓе од неформалната заедница Глобал Шејперс Скопје апелираат до своите сограѓани и пријатели од ширум светот да ја поддржат нивната онлајн кампања „На Скопје му треба твојата помош“ за собирање на средства за настраданите од п...

пред повеќе од една година

КАВАДАРЦИ ТРКИ 2016 - „BORN TO RUN“

Младински центар Креактив  Кавадарци во соработка со општина Квадарци и други компании,  традиционално, по 2ри пат, на 27ми август, ќе организира МЕЃУНАРОДНИ  ПОЛУПЛАНИНСКИ ТРКИ ВО ТРЧАЊЕ - КАВАДАРЦИ ТРКИ 2016 - „BORN TO RUN&l...

пред повеќе од една година

Конкурс за избор на лого на Советот на млади при општина Гази Баба

Советот на млади при општина Гази Баба објавува повик за изработка на лого (во електронска форма) Целта на логото е да ги претставува младите и општината Гази Баба со нејзините главни обележја (големата мајка) со не повеќе од две бои Дизајнерот чи...

пред повеќе од една година

Повик за обучувачи/чки за спроведување на еднодневна обука за меки вештини на лица со попреченост

Здружението за асистивна технологија Отворете ги прозорците, бара заинтересирани експерти/ки за испорака на 8 еднодневни обуки за меки вештини на лица со попреченост. Обуката е во рамки на проектот: Вработување на лица со попреченост – одржл...

пред повеќе од една година

Јавен повик за избор на членови на Советот за соработка помеѓу Владата на Република Македонија и граѓанскиот сектор

Врз основа на член 6 став (1) од Одлуката за формирање на Совет за соработка помеѓу Владата на Република Македонија и граѓанскиот сектор („Службен весник на Република Македонија" бр. 98/16), Генералниот секретаријат на Владата на Република М...

пред повеќе од една година

Повик за обука за обучувачи во рамки на проектот „Подобрување на социјалната инклузија преку јакнење на вработливоста’

Во периодот декември 2015 – Август 2017 година, Коалицијата на младински организации СЕГА заедно со здруженијата ЕАСП и КАБА (Словачка) го спроведува проектот Подобрување на социјалната инклузија преку јакнење на вработливоста „Отворен...

пред повеќе од една година

Конкурс за млади поети

Агенцијата за млади и спорт објавува Конкурс за Млади поети на кој  ги повикува сите млади  да поднесат свои авторски творби согласно со утврдените критериуми, кои ги содржат следниве точки: 1. Да се на возраст од 15 до 29 години 2. Да ...

пред повеќе од една година

Кавадарци Трки 2015

Младинската Асоцијација Креактив, во соработка со општина Кавадарци и   бизнис секторот од Кавадарци, организира јавен настан -  меѓународна трка „ Кавадарци трки 2015  - Born to Run", на која може да земе учество секој к...

пред повеќе од една година

#ОдТебеЗависи како ќе му помогнеш на твојот град

Програмата за развој на Обединети Нации (UNDP) во соработка со Амбасадата на Шведска, USAID, невладината организација MilieuKontakt и Центарот за социјални иновации и  Министерството за животна средина и просторно планирање организира на...

пред повеќе од една година

Повик за есеи на Мисијата на ОБСЕ во Скопје

  Во 2015 година, Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ОБСЕ) ќе одбележи 40 години од потпишувањето на Хелсиншкиот финален акт. Оваа годишнина претставува убава можност да се потсетиме на заложбите на земјите членки за креирање...

пред повеќе од една година

Повик за фацилитатори за Национална стратегија за млади 2016-2025

Како резултат на истекувањето на тековната Национална стратегија за млади и изменетите општествени услови и состојбата на младите во Република Македонија, Агенцијата за млади и спорт во соработка со Програмата за развој на Обединети Нации (UNDP) о...

пред повеќе од една година

50 % попуст за младите луѓе до 29 години за влезници во театар, музеј, опера, балет и филхармонија

Со цел унапредување на пристапот на младите луѓе до културните манифестации во Република Македонија и намалување на нивните трошоци, овозможен е попуст од 50 % на билетите во театрите, музеите, операта, балетот и филхармонијата. На тој начин, мл...

пред повеќе од една година

50% за ученици и студенти во железничкиот сообраќај

Проектот овозможува попуст од 50% за најмладите граѓани на Република Македонија (ученици и студенти), во рамки на МЖ Транспорт АД Скопје на повеќе релации низ Република Македонија и тоа: Скопје – Битола, Скопје – Гевгелија, Скопје &n...

пред повеќе од една година

Млади поети 2014

Во текот на септември 2014 година беше објавен конкурс за избор на најдобар млад поет, во чии рамки учествуваа 86 млади луѓе.Од страна на стручна комисија, формирана од членови на  Друштвото на писатели на Република Македонија, беа избрани ...

пред повеќе од една година

Слободен четврток

Проектот е наменет за сите студенти и овозможува, секој четврток во месецот во градските автобуси, жичарницата на Водно и железничкиот сообраќај во Република Македонија. Бесплатен превоз. Освен тоа, четврток е ден и кога студентите бесплатно можа...

пред повеќе од една година

Бесплатен викенд за младите луѓе до 27 години за превоз во железничкиот сообраќај

Проектот овозможува да секој млад човек на возраст до 27 години секој трети викед во месецот (петок, сабота и недела)  користи бесплатен билет во  железничкиот сообраќај во Република Македонија.

пред повеќе од една година

100 повеќенаменски игралишта

За развој на масовниот спорт и спортот за сите, најдобор начин да се создадат услови е преку изградбата на повеќенаменските игралишта. Повеќенаменските игралишта ќе бидат ставени на располагање на сите граѓани за спортување, рекреирање и за натпре...

пред повеќе од една година

Вештачка карпа за спортско качување

Вештачката карпа за спортско качување се состои од средишен дел за брзинско натпреварување на кота  11м, лев ѕид за тежинско натпреварување на кота  16м и десен ѕид за тежинско натпреварување и плагфон за тежинско натпреварување.  ...

пред повеќе од една година

1 2