1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 

Инвестиција во Карпош: Нова фитнес зона за младите.

Каевски, посочи дека Агенцијата работи на приближување на спортот и спортските активности до сите граѓани, и дека овој проект ќе продолжи и во претстојниот период.

пред 5 дена

Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

пред 5 дена

Прес-конференција по повод 50.традицонален Илинендски Слалом ИКАС

Во спортско рекреативниот центар Матка, на 7 и 8 април ќе се одржи јубилејниот 50. Илинденски кајак слалом – ИКАС. Седум дена претходно ќе почне 10-дневен камп за талентирани млади кајакари. Заедно со слалом натпреварот ќе се одржи првото коло од Евр

пред 5 дена

Избран новиот младински претставник во Управниот Одбор во РИКО

пред 2 недели

Каевски: Со одржувањето на Мавровскиот меморијал ја продолжуваме традицијата на големи светски настани во Македонија

Во Маврово од 6 до 8 март ќе се одржи традиционалниот 55-ти Мавровски меморијал, спортска манифестација која го промовира Маврово и Република Македонија. И оваа година натпреварувањето ќе биде поддржано од Агенцијата за млади и спорт.

пред 2 недели

Известување во врска со Конкурсот за младински преставник во Управниот Одбор на РИКО

пред 2 недели

Конкурс за студирање во Руската федерација

пред еден месец

Објавен Конкурсот за младински преставник во УО на РИКО

пред еден месец

Прва работна средба на работната група за избор на младински преставник во ОУ на РИКО

На 27 август 2015 г. во рамки на Самитот за Западен Балкан одржан во Виена (Австрија), од страна на премиерите на 6 земји (Македонија, Босна и Херцеговина, Србија, Албанија, Црна Гора и Косово) беше потпишана Заедничка декларација за воспоставување н

пред еден месец

Македонските каратисти со сребро од Сочи

Каевски ја искажа својата, но и заложбата на Агенцијата за млади и спорт за развој на македонското карате, особено по неговиот прием во семејството на Олимписките спортови.

пред еден месец

Панел дискусија „Колку се почитуваат работничките права на младите во РМ?“

.

пред еден месец

Панел дискусијата „Колку се почитуваат работничките права на младите во Македонија"

пред еден месец

Работна средба со спортски работници и спортски федерации

.

пред еден месец

Објавена Одлуката за формирање работна група за избор на младински преставник во Управниот одбор на Регионалната канцеларија за млади на Западен Балкан (РИКО)

пред еден месец

Прием за македонските скијачи пред настап на зимските ОИ

Антонио Ристевски, кој  е најискусен меѓу натпреварувачите, со учество на својата трета Олимпијада, ќе настапи во слалом и велеслалом со обезбедена А олимписка норма, и ќе се обиде да го подобри 29.место освоено на претходните олимписки игри во Сочи.

пред еден месец

Неформални средби со министрите за спорт и млади на Србија и Бугарија

пред еден месец

Каевски ја предводи владината делегација од Агенцијата за млади и спорт на Форум за млади во Њујорк

Целта беше обезбедување на платформа и вклучување на младите во дијалог со земјите членки во изнаоѓење на иницијативи за промовирање на иновативни и институционални пристапи за унапредување на агендата за развивање на младите на национално и глобално

пред еден месец

Каратистите на Европско во Сочи

ќе настапи со 21 каратист.

пред еден месец

Волонтерски центар "Скопје" во АМС

пред еден месец

ИЗВЕСТУВАЊЕ

пред еден месец

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ...