1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 

АМС и МВР со заеднички кампањи

Агенцијата за млади и спорт во соработка со Министерството за внатрешни работи и Националниот комитет за спречување на тероризам и насилен екстремизам, во Клубот на Пратеници го најави почетокот на промоцијата на Кампањата Против Говорот на омраза и

пред повеќе од една година

Меѓународен турнир “Бранко Хаџи Иљоски Чајка”

пред повеќе од една година

Избрани најдобрите млади претприемачи

пред повеќе од една година

Каевски на Конференција на тема „Зошто Закон за млади во Р.М.“

Во своето излагање тој ја потенцираше важноста од креирање на вакво законско решение кое ќе ги штити интересот и правата на младите луѓе и ќе овозможи регулација на младинските прашања.

пред повеќе од една година

Одличен настап на младите македонски претставници во Боцвана

од Битола.

пред повеќе од една година

Стоп на пороците кај младите

пред повеќе од една година

Наградени најдобрите ,,Млади Уметници”

Проектот ,,Млади Уметници" започна со објавување Конкурс од страна на Агенцијата за млади и спорт во пет категории (сликарство, скулптура, фотографија, графика и графички дизајн) каде независна комисија од познати уметници ги избра најдобрите. Сите з

пред повеќе од една година

“Трофеј Македонија“ – Балканската карате елита во Скопје

По тој повод, Агенцијата за млади и спорт и Карате Федерација на Македонија организираа прес конференција.

пред повеќе од една година

Прогласени најдобрите млади поети

пред повеќе од една година

АМС ја пушти новата фитнес зона во Ѓорче Петров

пред повеќе од една година

Поддршка на проекти од областа на младите

пред повеќе од една година

Средба Каевски -Азмајпарашвили

се очекува да учествуваат околу 300 шахисти од сите европски држави. Две години подоцна, нашиот главен град ќе биде домаќин на екипното ЕП за мажи и жени.

пред повеќе од една година

Јавен повик за учество во проектот “Младинска картичка”

Оваа картичка ќе овозможи на младите луѓе на возраст од 15 до 29 години да користат попусти и бенефиции, кои ќе бидат обезбедени од страна на правните лица.

пред повеќе од една година

Меѓународен ден на лица со посебни потреби

своевидна промоција на календарот, но и дружба со децата со посебни потреби.

пред повеќе од една година

Фитнес зона во Општина Центар

ќе биде правилно и максимално искористена од страна на сите граѓани, а особено од страна на младите лица.

пред повеќе од една година

Гази Баба доби фитнес зона

пред повеќе од една година

70 години Спортска Стрелачка Федерација

пред повеќе од една година

Успешен настап на Македонски претставници во Бразилска Џиу-Џица

пред повеќе од една година

Размена на искуства и идеи во спортот со претставник на Министерството за спорт на Швајцарија

Во периодот од 5 до 9 ноември оваа година, заменик директорот на Агенцијата за млади и спорт, Гзменд Ристеми беше во градот Берн во месноста Манлиген, Швајцарија каде оствари билатерална средба со Паскал Чателајн, одговорен за меѓународна соработка в

пред повеќе од една година

Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

На приемот во АМС, кај Директорот Дарко Каевски беа младите танчeри од танцовиот клуб ,,Данцерс Унитед MK” (Dancers United): Оливер Блажевски, Ена Митревска, Моника Бисовска, Александар Матовски, Дарко Ефтимовски, Христијан Стојанов, Ана Беќарска.

пред повеќе од една година

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ...